کارمند و دانشجو ندارد. چون ممکن است استفاده از آن در هر نوع زندگی ای ضرورت داشته باشد. «پلوپز» را می گویم. وسیله ای که امروز پای ثابت درصد زیادی از آشپزخانه های ماست. اینکه باید ظرفیت آن متناسب با تعداد اعضای هر خانواده ای باشد واضح است. ولی شاید دلیل تمیز نگه داشتن دائمی آن هنوز مغفول باشد. چون در غیر این صورت مصرف برقش زیاد و عمرش کم می شود. راستی حواستان هست؟ مثل اینکه نکات این وسیله ی برقی از همین اول کار سر از مطلب درآورده اند. بهتر است سراغ پاراگراف های بعدی برویم تا به شرح مفصل آن ها بپردازیم.
قانون استفاده از پلوپزهای برقی اینگونه است که ابتدا باید مقداری آب به جوش بیاید. در مرحله ی بعدی دمای دستگاه از تبخیر آن بالا می رود و در آخر، نوبت به پخت برنج می رسد. نکته اینجاست که اگر میزان آب بیش از حد تناسب باشد، برنج را شفته می کند و اگر کمتر باشد، برنج هنوز زنده باقی می ماند. فرمول درست آن یک پیمانه آب برای هر پیمانه برنج است. البته اگر برنج خیس نخورده بود، یک چهارم پیمانه بیشتر آب بریزید.
هر آشپزی نیاز دارد قبل از کامل شدن پخت غذا، آن را بچشد. تا کم و کسر دسپختش را به حداقل برساند. اما اگر تا پایان مرحله ی پخت درب پلوپز باز نشود بهتر است. باز هم اگر مجبور به چنین کاری شدید، یادتان باشد بعد از چشیدن، درب آن را محکم ببندید. راستی مادامی که برنج در دستگاه است آن را از برق خارج نکنید. چون یکی از آپشن های پلوپزهای مطلوب، حفظ رطوبت برنج می باشد.
اکثر پلوپزها دیگ نچسب جداشونده دارند و بعد از هر بار استفاده شستشو می شوند. ولی به صرفه تر آن است که بعد از هر چند بار مصرف به صورت دوره ای ظروف تمیزکاری شوند. اما ساده ترین راه تمیز کردن پلوپز فقط در سه مرحله:
اول برنج و تکه های بزرگ را از ظرف خارج کنید
دوم پلوپز را به برق متصل کنید و درب آن را باز نگه دارید
سوم برنج ها و تکه های باقی مانده که خشک شده اند را از ظرف جدا کنید.