دوربین آی پی به دوربین های مداربسته تحت شبکه اطلاق میشود. این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ یک لنز، سنسور تصویر، پردازنده هسته و حافظه دارند. پردازنده هسته نه تنها مسؤل پردازش و فشرده سازی تصویر است بلکه کار اتصال به شبکه را نیز انجام میدهد.
در مقایسه با دوربینهای USB، دوربین های شبکه بهعنوان یک کامپیوتر مستقل کار میکنند که میتوانند تصاویر را با فرمت MJPEG و بروزترین فناوری فشرده سازی H.265 ضبط و سپس فشرده کنند. یک شبکه بهینه میتواند با LAN یا WAN و از طریق پروتکل شبکه های مختلف از جمله HTTPS، RTSP، FTP گسترده شود. در مقابل، دوربین های مدار بسته USB فقط تصاویر را ضبط و به کامپیوتر منتقل میکنند و نیازی به فشردهسازی و انتقال ویدئو به شبکه ندارند.
بسیاری از دوربین های مداربسته آی پی ویژگی های اضافی، شامل ارتباط صوتی، ذخیره سازی، تشخیص حرکت و آنالیز هوشمند را ارائه میدهند و حتی برخی از مدل های آنها آلارم I/O (که به دوربین اجازه اتصال به سنسورهای امنیتی را می دهد)، یا تجمیع سیستم های امنیتی متفاوت را نیز در بر میگیرند.
بسیاری از تولیدکنندگان سیستم های امنیتی، با توجه به آینده ای که دوربین های مدار بسته IP دارند، تولید دوربین های مدار بسته آنالوگ را متوقف کردهاند. تولیدکننده پیشرو جهان در دوربین های مدار بسته، مقاله ای را با عنوان ” 10 دلیل برای خرید دوربین شبکه و یا چه چیزی را فروشنده دوربین آنالوگ به شما نخواهد گفت” منتشر کرده است که ما در این مقاله اطلاعات آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
دوربین های IP خیلی گرانتر از دوربین های مداربسته AHD نیستند. مشتریان میتوانند یک دوربین مداربسته IP با کیفیت 720P را با همان قیمت دوربین آنالوگ 720P خریداری کنند. اما وقتی هزینه ها را مقایسه می کنیم، دوربین های مدار بسته شبکه، عملکرد و انعطاف پذیری بالاتری دارند. مردم میتوانند دوربین های مداربسته IP را با زیرساختهای IP موجود راهاندازی کنند، درحالیکه دوربین های مداربسته آنالوگ برای نصب، نیاز به کابل کواکسیال دارند. علاوه بر این، دوربین های مدار بسته تحت شبکه میتوانند به شبکههای وایرلس متصل شوند یا از قدرت بیشتر اترنت برای کاهش هزینههای نصب و راهاندازی استفاده کنند.
برخلاف دوربینهای مداربسته آنالوگ که دادههای خام منتقل میکنند، دوربینهای مدار بسته IP سیگنالهای ویدئویی دیجیتال که هر دستگاه شبکه دریافت میکند را منتقل میکنند. کاربران میتوانند از مرورگرهای وب، گوشیهای هوشمند و تبلت بهطور مستقیم و بدون نیاز به سیستم مخصوص یا DVR استفاده کنند. بدون عملیات فشرده سازی، ویدئوها میتوانند بدون رمزگذاری مجدد دستگاه ها، عمل ضبط را انجام دهند.
با استفاده از دوربین های مداربسته آنالوگ، سیگنال های ویدئویی بر روی کابل کواکسیال و بدون هیچگونه رمزگذاری منتقل میشوند که به این ترتیب هر کسی میتواند از این ویدئوها استفاده کند. درحالیکه با دوربین های مدار بسته IP، شما میتوانید روی هر شبکه رمزگذاری کنید تا مطمئن شوید کسی نمیتواند آن را دستکاری کند.
دوربین های IP میتوانند از WiFi یا شبکه اترنت برای انتقال صدا، تصویر و … بهطور همزمان استفاده کنند. اگر دوربین های IP از PoE پشتیبانی کنند، ذخیره انرژی از طریق کابل اترنت منتقل میشود. از طرف دیگر، با دوربین های مداربسته آنالوگ، کابل های کواکسیال فقط میتوانند داده ها را منتقل کنند. اگر دوربین های مدار بسته IP از WiFi پشتیبانی کنند، کاربران به راحتی میتوانند دوربینهای وایرلس را بدون کابل اترنت راهاندازی کنند. ظاهراً نصب و راهاندازی دوربین های مدار بسته IP، آسانتر از دوربین های مداربسته آنالوگ است.
بسیاری از دوربینهای مداربسته IP میتوانند تشخیص حرکت، تشخیص صدا و آلارم هشدار را پشتیبانی کنند. بعضی از دوربینهای IP آنالیز هوشمندی را پشتیبانی میکنند که شما را از فعالیتهای مشکوک آگاه میکند. دوربین های مداربسته IP هوشمند امروزی با الگوریتم های هوشمندانهای ساختهشده که اطلاعات عملی مثل تعداد کل افرادی که در یک فروشگاه تردد میکنند را ارائه دهند. با مقایسه خرید و فروش ها، فروشندگان میتوانند میزان گفتگوها و بهترین زمان تبلیغ روی این کالاها را ارزیابی کنند.