ایزوگام یک پوشش مقاوم است که از قیر و الیاف مصنوعی تشکیل شده و با استفاده از گرما بر بستر بام و مکان مورد نظر نصب و چسبانده میشود و از ایزوگام برای عایق کردن سطوح مختلفی همچون پی، دیواره، کف و بام ساختمانها و استخرها برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت استفاده می شود و قابل ذکر است عمر ایزوگام کیفیت خوب به طور متوسط ۱۵ سال است.
قیر صنعتی ۷۰/۶۰
مواد پلیمری به نام اتکتیک پلیپروپیلن (APP)
یک لایه تیشوی نخ دار (پشم شیشه)
یک لایه پلیاستر سوزنی
پودرتالک و در بعضی از این عایقها پودر مس ۶۰۰ نیز بکار میرود.
فیلم پلی اتیلن
فویل آلومینیومی
باند و چسب
ایزوگام استاندارد در ابعاد ۱۰*۱ متر (طول*عرض) و ضخامت ۳.۵ تا ۴ میلی متر و وزن تقریبی ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم به صورت رول های وکیوم شده تولید میگردد.
پیوندپذیری عالی و درزبندی یکنواختی را ایجاد میکند
در برابر پانچ استاتیکی و ضربات وارده مقاوم است
در مقابل پارگی و فشار هیدرواستاتیکی مقاوم است
بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است
احتیاج به برف روبی ندارد
نصب آن آسان است
کاربردش منجر به آلودگی هوا نمیشود
در مقابل اشعه UV مقاوم است
وزن زیادی ندارد و از بار اضافی سقف جلوگیری میکند
به علت سبکی و مقاومت زیاد به تنهایی یک عایق کامل جهت پشت بام، پی ساختمان، حمام و استخر، مخازن آب، تونل های آبیاری، سردخانهها، لولههای گاز و نفت است.
در حالت کلی دو نوع ایزوگام در بازار وجود دارد یک نوع تک لایه با ضخامت ۳ میلی متر و یک نوع دولایه با ضخامت ۳.۵ تا ۴ میلی متر.
ایزوگام چه تک لایه، چه دولایه، ممکن است باروکش آلومینیومی یا بدون روکش باشد اگر قصد دارید سطوحی مثل پشت بام را ایزوگام کنید که در برابر تابش مستقیم نور خورشید و گرما قرار دارد، بهتر است از ایزوگام با روکش آلومینیوم یا اصطلاحاً ایزوگام فویل دار استفاده کنید و اگر قصدتان عایق کاری پی ساختمان یا دیواره و کف سرویسهای بهداشتی است، از نوع بدون روکش یا اصطلاحاً ایزوگام ساده استفاده کنید تا اقتصادیتر باشد.
ایزوگام با روکش آلومینیوم
ایزوگام بدون روکش
ایزوگام با روکش ماسهای یا سنگریزهای
در حالت کلی ۴ نوع ایزوگام از نظر پوشش و روکش روی ایزوگام وجود دارد یک نوع ایزوگام با روکش آلومینیوم که به آن فویل دار می گویند که با توجه به روکش آلومینیومی، این نوع ایزوگام در جاهایی که در تابش نور مستقیم آفتاب است کاربرد زیادی دارد و یک نوع دیگر ایزوگام با روکش ماسه یا سنگریزه با رنگ های متنوع و دلخواه است که برای عایق کاری مکان های گوناگون کاربرد دارد و مانند ایزوگام طرح دار برای زیباسازی نما ها و مکان های مختلف به کار می رود و یک نوع دیگر ایزوگام بدون روکش آلومینیم که به آن ساده یا پودری گفته میشود که این نوع ایزوگام بیشتر جهت عایق کاری سرویس های بهداشتی، پی و... به کار میرود.
انواع استاندارد با نشان گذاری روی رول عایق مشخص میشود و این نشان گذاری باید در فاصله هر دو متر روی فیلم پلی اتیلنی روی عایق چاپ شود برچسب عایق نیز باید نشانهگذاری شود و در این نشانه ویژگی هایی از جمله نوع عایق رطوبتی، تاریخ تولید، وزن، ضخامت و علامت استاندارد چاپ میشود.
یک ایزوگام مرغوب و استاندارد را چگونه میتوان شناخت؟
امروزه با وجود فراوانی کارخانه های تولید ایزوگام، ایزوگام نامرغوب و غیراستاندارد و تقلبی به فراوانی در بازار یافت میشود و همین امر سبب شده است تا به نحوه تشخیص ایزوگام مرغوب و استاندارد بیشتر توجه کنیم که در زیر به تعدادی از این روشها اشاره میکنیم:
۱. برچسب عایق های استاندارد باید شامل مشخصات تولیدکننده، تاریخ تولید، نوع عایق، علامت استاندارد و... باشد.
۲. در ایزوگام نامرغوب به جای استفاده از پلیمر یا قیر مرغوب پودرهای معدنی یا مواد غیر پلیمری به کار میرود و از همین رو نوع تقلبی آن بویی نامطبوع و مشابه گازوئیل صنعتی (مازوت) میدهد، اگر دستتان را بر قسمتی از لایه خارجی و بدون پوشش ایزوگام نامرغوب بکشید نیز ذرات و رنگدانههای سیاه به دستتان میچسبد.
۳-اندازهگیری ضخامت لایه با توجه به ضخامت لایه ایزوگام درخواستی.
عایق باید از دولایه تیشو و پلی استر تشکیل شده باشد که مشخصات آن بر روی برچسب آن ذکرشده است.
عایقی را انتخاب کنید که حتماً دارای نشان استاندارد باشد.
عایق باید کاملاً سالم باشد بهویژه به قسمت پاشنه عایق توجه کنید که شکسته نباشد.
برای عایقکاری سرویسهای بهداشتی از ایزوگام دو لایه پودری استفاده کنید. حتماً باید عایق درجهیک باشد.
دارا بودن ضمانتنامه کتبی شرکت و بیمهنامه از طرف شرکت
متناسب بودن نوع ایزوگام با اقلیم آب و هوایی
توجه به موارد استفاده مورد نظر مانند، استفاده برای بام، کف و دیوار، سرویسهای بهداشتی، سدها، پی ساختمان، استخر
از مراکز معتبر خرید کنید که پس از نصب بتوانید از گارانتی آن استفاده کنید.
منبع : دنیای اقتصاد