بعضی از ما فکر میکنیم که آسانسور مثل جاروبرقی میماند و تا آه از بساطش بلند نشود نیازی به نگهداری و سرویس آسانسور نیست؛ اما حقیقت ماجرا این نیست.
به هر حال، اگر ساکنان و مدیر ساختمان شما هم توجیه نشدهاند که نیاز به سرویس و نگهداری دورهای آسانسور هست، خوب است حداقل رنگ رخساره یک آسانسور ناسالم را بیاموزیم تا هنگام بروز اختلال و خطر، با شاهد آوردن این نشانهها، ساکنان را به اقدام هرچهسریعتر برای سرویس و نگهداری آسانسور مجاب کنیم.
استارت و استوپهای شدید هنگام شروع یا توقف حرکت کابین آسانسور
ممکن است موقع حرکت آسانسور یا ایستادن آن، آسانسور با تکانهای شدید متوقف شود.
این عملکرد آسانسور میتواند به دلایل مختلفی باشد:
تنظیم نبودن فنرهای مگنت ترمز موتور آسانسور؛
بالانس نبودن وزن کابین با وزن کادر بدنه؛
مشکل گیربکس آسانسور.
ممکن است هنگام ایستادن کابین در طبقه، توقف در حد 5 سانتیمتر پایینتر یا بالاتر از سطح طبقه صورت بگیرد. دلایل همسطح نایستادن آسانسور میتواند موارد زیر باشد:
تنظیم نبودن سنسورهای طبقات
تنظیم نبودن سرعت موتور
حرکت آسانسور هنگام باز بودن درب طبقه
آسانسور دستگاهیست که به سرویس و نگهداری دورهای آسانسور نیاز دارد. عدم سرویس دورهای دستگاه ممکن است شما را با یک حادثه غافلگیر کند. آسانسور، قبل از اینکه رسماً از کار بیفتد، معمولاْ نشانههایی دارد که برخی از آنها در این مقاله ذکر شد. گاهی نیز ممکن است نشانه ای وجود نداشته باشد و آسانسور بهطور غیرمنتظرهای از کار بیفتد یا حادثه بیافریند.
بههر تقدیر، برای کاهش خرابیها و حوادث احتمالی لازم است از همان ابتدای کار (نصب آسانسور) تا کل طول عمر آسانسور نکاتی را درنظر داشته باشید:
خرید، نصب، و مونتاژ آسانسور را به افراد سهلانگار و سودجو نسپارید؛ نگذارید پیمانکار یا نصاب و تکنسین، با انگیزه تمام کردن کار با قیمت و سود پایین بذر حوادث تلخ آینده را بکارند.
به فکر استاندارد اولیه و استانداردهای ادواری باشید. خوشبختانه بدون استاندارد اولیه پایانکار داده نمیشود.
از تکنسینها و سرویسکارهای مجاز و باتجربه استفاده کنید و بدانید که چه خصوصیاتی دارند و قرار است چه کنند.
حتماً با یک شرکت معتبر قرارداد سرویس و نگهداری دورهای آسانسور داشته باشید و به تعمیرهای موردی اکتفا نکنید.
از ساکنان بخواهید که با آسانسورها درست رفتار کنند! یا قوانینی را وضع کنید که استفاده درست از آسانسور را تشریح کند.